Svogūnų ir česnakų laikymas per žiemą

svogunasSvogūnus ir česnakus patariama laikyti sausoje, 18-24ºC šilumos patalpoje. Svogūnus ir česnakus atrinkite, o drėgnus – pradžiovinkite. Svogūnus ir česnakus patariama laikyti supintus į kasas arba po 20 kg sudetus į dėžes. Svogūnus ir česnakus taip pat galima suberti ant lentynų ne storesniu nei 30 cm storio sluoksniu. Net ir trumpą laiką svogūnų negalima laikyti maišuose arba aklinose dėžėse, nes taip laikomi svogūnai labai greitai sugenda. Svogūnų ir česnakų galvutėse reikia palikti 4 cm ilgio sudžiūvusius laiškus, kurie neleidžia į šių daržovių vidų patekti žalingosioms bakterijoms.
Norėdami svogūnus ir česnakus supinti į kasas, laiškus palikite 10 cm ilgio nenupjautus.
Svogūnai ir česnakai nemėgsta didelių oro temperatūros ir drėgmės svyravimų. Šias daržoves galima laikyti ir sausuose rūsiuose bei 2ºC šalčio patalpose. Tiesa, šiomis sąlygomis svogūnai dažniau sugenda bet rečiau sudžiūna. Šaltyje dažnai laikomi svogūnų sėjinukai. Jei neturite sąlygų jų nuolat laikyti šaltyje, tai verčiau laikykite 18-24ºC šilumoje ir neleiskite, kad oro temperatūra sumažėtų žemiau 16ºC.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *