Įdarytos paprikos

stalo-irankiaiReikės:

6 raudonos paprikos,
250 g jautienos,
250 g maltos kiaulienos,
2 šaukštai ryžių,
1 svogūno galvutė,
pipirų, druskos,
laurų lapelių,
1 morka,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
100 g grietinės,
500 g bulvių.

Paprikas nuplaukite, nupjaukite jų storuosius galus, išimkite sėklas, gerai išplaukite vidų. Ryžius apvirkite vandenyje, išgriebkite, atvėsinkite, sumaišykite su mėsa ir paskaninkite pipirais bei druska. Šio įdaro prikimškite paprikas. Jas sudėkite į puodelį vieną prie kitos, kartu sudėkite griežinėliais supjaustytą morką, įmeskite porą laurų lapelių, žiupsnelį druskos ir užpilkite karštu sultiniu ar vandeniu. Uždengtame puode valgį troškinkite apie 30 minučių. Tada sudėkite sviestą ir supilkite su miltais sumaišytą grietinę. Užvirinkite. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *