Bulvių plokštainis su lašiša

stalo-irankiaiReikės:

700 g bulvių,
50 g sviesto,
4 šaukštai grietinės,
50 g tarkuoto parmezano,
druskos pagal skonį.
Įdarui: 500 g lašišos,
450 ml pieno,
laurų lapelių,
kelių juodųjų pipirų,
50 g sviesto, 50 g miltų,
125 g šaldytų žirnelių,
žiupsnelio čiobrelių,
150 ml grietinėlės.

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sudėkite sviestą, grietinę, suberkite sūrį ir gerai sutrinkite grūstuvėliu. Žuvies gabalėlius sudėkite į neprideganti kepimo indą, supilkite pieną, įmeskite, laurų lapelių, pipirų ir kepkite 200ºC karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Svieste pakepinkite miltus. Supilkite skystį, kuriame kepė žuvis, ir maišykite, kol padažas sutirštės. Suberkite žirnelius ir kelias minutes pakaitinkite.
Padažu apliekite žuvį. Suberkite čiobrelius, supilkite grietinėlę. Ant viršauspaskleiskite bulvių košę ir pusvalandžiui pašaukite į karštą orkaitę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.