Baklažanų pingvinukai bei arbūzinis povas

Didžiojoje Britanijoje praėjusiais metais buvo atlikta apklausa, kuomet žmonės buvo klausiami, kuri asmens savybė jiems atrodo pati geriausia. Kadangi pasaulis kuo toliau, tuo labiau nebevertina tokių vertybių abstrakčių vertybių kaip gėris, vieną iš aukščiausiųjų vietų užėmė originalumas. Tad aptarkime, kokiais būdais šiuolaikinis žmogus gali išsiskirti. Pati pirma mintis, kuri ateina į galvą, būtų kitokia išvaizda. Be abejo galite imtis ir neįprastos veiklos. Tai būtų kiek įdomiau, nei tiesiog pakeisti savo drabužius ar aksesuarus.

Kartais atrodo, jog visos pasirinkimų sritys yra tiek nebeįdomios, kad net nesinori imtis nieko naujo. Tačiau pamąstykite, ar bent vienas žmogus, kurį pažystate, domisi ir užsiima išskirtinumu kulinarijos srityje? Tikriausiai ne kartą esate ragavę įvairiausių skanių patiekalų, tačiau jų išvaizda nebuvo itin graži. Pamąstykime kaip tai pakeisti.

Vienas iš būdų yra pakeisti maisto išvaizdą. Aptarkime du variantus. Pirmasis- baklažanų pingvinukai. Norint jų pasigaminti Jums reikės peilio, du smeigtukai, skustuko, baklažano ir dviejų juodųjų pipirų. Reikia nupjauti šiek tiek apvaliosios daržovės galo dalies, kad būsimoji figūrėlė galėtų stovėti. Vėliau pasiimkite skustuką ir nuskuskite maždaug ketvirtadalį juodosios odelės taip, kaip parodyta nuotraukoje. Šiam darbui patartina pasirinkti gražesniąją pusę, nes tai bus pingvino priekis (pilvukas). Po to įpjaukite baklažano „pilvuko“ šonus, tai bus paukščio sparneliai. Paskutinysis dalykas, kurį reikia padaryti yra prismeigti būsimąsias akutes. Paėmę pipirus perverkite juos skersai ir po to tiesiog prismeikite prie baklažano žaliosios dalies. Štai ir baigtas itin paprastas drožinys. Juo galėsite papuošti tiek karštų, tiek šaltų patiekalų aplinką.

Antrasis drožinys, kurį aptarsime, yra vaisių stalo puošmena. Tikriausiai esate pastebėję, jog visi, kas nori svečius pavaišinti vaisiais, juos tiesiog supjausto bei per daug nemąstydami bet kaip sudeda į lėkštę. Tad siūlome išsiskirti ir pateikimu ir pagaminti vaisių povą. Jums prireiks arbūzo, ananaso, vynuogių, obuolių, kriaušių, peilio, šaukšto ir ilgų medinių pagaliukų. Pirmiausia paguldę arbūzą nupjaukite jo paviršiaus dalį ir gražiai gabalėliais išimkite jo vidų. Tuomet ant likusio arbūzo rėmo nusibrėžkite paukščio kontūrus ir juos išpjaustykite. Į tuščią ertmę sudėkite obuolių, kriaušių ir arbūzų gabalėlius. Kadangi pagrindinė povo dalis jau paruošta, reikia pasirūpinti ir gražiąja jo uodega. Ant medinių pagaliukų suverkite vynuoges ir ananaso gabalėlius. Tai bus lyg paukščio plunksnos. Padarytąją uodegą (pagaliukus) susmaigstykite į užpakalinę paukščio pusę. Štai ir viskas. Drožinys tikrai neįprastas ant mūsų šalies stalų, tad būsite tiek originalus, tiek išskirtinis. Svečiai tikrai liks sužavėti.

 

Straipsnis verstas iš anglų kalbos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.