Daržovės yra pagrindinis šaltinis įvairių vitaminų, o ypač C, P ir karotinų. Todėl daržovės ir vaisiai gerai gydo įvairias hipovitaminozes, kurios pasireiškia pavasarį. Be to, kiekvienas vitaminas dar pasižymi specialia veikla. Pavyzdžiui, vitaminas C veikia prieš aterosklerozę, persišaldymo ligas, per ankstyvą susenimą. Vitamino C beveik nėra gyvuliniuose maisto produktuose, jo yra tik augaliniuose. Iš daržovių daugiausia šio vitamino turi raudonieji pipirai (100 g raudonųjų pipirų yra 250 mg vitamino C arba 250 arba 250 mg%), petražolės lapai (150 mg%), Briuselio kopūstai (150 mg%), krapai (100 mg%), žiediniai kopūstai (70 mg%). 50-60 mg% vitamino C turi raudonieji baltagūžiai kopūstai, krienai, špinatai. 30-40 mg% vitamino C yra griežčiuose, petražolių šaknyse, salierų lapuose, svogūnų laiškuose, rūgštynėse. Kitose daržovėse šio vitamino yra mažiau negu 30 mg%.