Vertingiausios yra šviežios daržovės. Jų reikia išsiauginti kiek galima anksčiau. Daržovių asortimentą paįvairinkite narcizalapiais svogūnais, laiškiniais česnakais, kurie anksčiau atželia ir duoda gausesnį, švelnesnio skonio, daugiau vitamino C turintį derlių už mūsų įprastus žieminius svogūnus.
Reikėtų auginti špinatines rūgštynes, kurių lapuose beveik nėra oksalo rūgšties.
Dažniausiai šparagus auginame kaip dekoratyvinius augalus. O juk tai ir daržovė. Anksti pavasarį iš jų jaunų ūglių galima pasigaminti skanių salotų, antrųjų patiekalų bei sriubų.
Auginame gūžinius baltuosius kopūstus, tai gera daržovė, bet gūžiniai raudonieji kopūstai vitamino C turi beveik dvigubai daugiau už baltuosius.
Reikėtų savo daržuose pasisėti brokolių. Jie skoniu nenusileidžia žiediniams kopūstams, o jų biocheminė vertė 2,7 karto didesnė. Daržovių įvairovei reikėtų auginti pastarnokus, geltekles, salotines cikorijas, saldžiuosius ankštinius pipirus.