Raudonoji monarda. Žiedai tinka saldiems patiekalams, salotoms gardinti; lapai tinka arbatai plikyti.
Rožė. Žiedai tinka desertams, salotoms gardinti, marinatams ruošti bei tualetiniam vandeniui gaminti.
Smulkusis serentis. Lapai ir žiedai tinka žuvies patiekalams, salotoms gardinti.
Paprastasis raudonėlis. Lapai ir žiedai tinka žuvies ir daržovių patiekalams, picoms gardinti, kvapniai arbatai paruošti.
Kvapusis mairūnas. Lapai ir žiedai tinka mėsos patiekalams, picai, tirštoms sriuboms gardinti.
Daugiametė saulutė. Lapai tinka salotoms gardinti, žiedai – desertams apcukruoti.
Vaistinė agurklė. Lapai ir žiedai tinka salotoms, saldiems patiekalams gardinti ir puošti.
Paprastasis pankolis. Lapai ir žiedai tinka žuvies patiekalams, sūriams gardinti; sėklos tinka arbatai plikyti.