Lapinės garstyčios

Lapinės garstyčiosTai mažai paplitusi daržovė, tačiau derlingose ir drėgnose dirvose, ypač esant vėsiam orui, labai greit užauga. Maistui vartojami lapai, jie švelnaus skonio, kvepia garstyčiomis. Iš lapų gaminamos salotos, garnyrai įvairiems mėsos bei žuvies patiekalams.

Nederlingose, sausose dirvose, ypač esant karštam orui, lapinės garstyčios silpnai auga, lapai darosi šiurkštūs, todėl rekomenduojama sėti anksti pavasarį arba vasaros pabaigoje. Lapai vartojami praėjus 20-25 dienoms po su dygimo.

Lapinėms garstyčioms galima atskiro ploto neskirti, o sėti lėtai augančių arba retai sodinamų daržovių (morkų, burokėlių, kopūstų, pomidorų) tarpueiliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.