Kategorija: Sodui ir namams

Cukinijų padažas

Reikės: 2 kg supjaustytų cukinijų, 0,5 kg morkų, 0,5 kg paprikų, 100 g konservuotų ananasų, 0,5 l pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g 9% acto, 200 g cukraus, 1 šaukštas druskos. Daržoves nuplauti ir susmulkinti kubeliais. Idėti į puoda ir troškinti 45-50 minučių. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Daugiau straipsnių: Paprikų ir…

Burokėliai su česnakais

Reikės: 600 g burokėlių, 1 ropinis svogūnas, 1 agurkas, 3-4 skiltelės česnako, 100 g augalinio aliejaus arba majonezo, acto, druskos pagal skonį. Virtus burokėlius sutarkuokite stambiai, česnaką – smulkiai, išmaišykite ir užpilkite majonezu. Galima įdėti smulkiai pjaustyto rauginto agurko. Daugiau straipsnių: Morkų salotos Reikės: 100g morkų, 100 g sūrio, 2-3 skiltelės česnako, 2-3… Bulvių gabalėliai…

Bulvių plokštainis su lašiša

Reikės: 700 g bulvių, 50 g sviesto, 4 šaukštai grietinės, 50 g tarkuoto parmezano, druskos pagal skonį. Įdarui: 500 g lašišos, 450 ml pieno, laurų lapelių, kelių juodųjų pipirų, 50 g sviesto, 50 g miltų, 125 g šaldytų žirnelių, žiupsnelio čiobrelių, 150 ml grietinėlės. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sudėkite sviestą, grietinę, suberkite sūrį ir…

Bulvių gabalėliai su česnakais

Reikės: 1 šaukštelis trintų česnakų, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas sultinio prieskonių, 220 ml majonezo, 1 kg bulvių. Bulves nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabalais. Gilioje lėkštėje sumaišykite sviestą, česnaką ir sultinio prieskonius. Po to sudėkite bulvių gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad masė pasiskirtytų tolygiai. Dėkite bulves ant skardos vienu sluoksniu ir kepkite 20 min.…

Bulvės su česnakais

Reikės: 4 bulvės, 1 citrina, aliejaus, česnako, druskos. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies. Kai bulvės išvirs, vandenį nupilti ir užverkite smulkiai supjaustytų petražolių lapelių. Česnaką sukapokite, sumaišykite su druska, įlašinkite citrinos sulčių, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Šiuo padažu užpilkite bulves. Daugiau straipsnių: Bulvių gabalėliai su česnakais…

Briuselio kopūstų salotos su morkomis

Reikės: 250 g kopūstų, 2 morkos, 50 g svogūnų laiškų, 50 g šviežių krapų, 2 švieži agurkai, 4 ridikėliai, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Kopūstus išvirkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite, agurkus ir ridikėlius smulkiai supjaustykite. Supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Viską išmaišykite, pasūdykite, užpilkite majonezo. Paruoštą patiekalą papuoškite žalumynais, iš agurko išpjaustytais lapeliais ir…

Briuselio kopūstų salotos

Reikės: 250 g Briuselio kopūstų, 1 salierų šakniagumbis, 250 g krabų lazdelių, 50 g krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Kopūstus 7-10 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje. Supjaustykite. Salierą supjaustykite griežinėliais, kuriuos dar perpjaukite pusiau ir šiek tiek apvirkite. Supjaustykite krabų lazdeles, krapus. Viską gerai Išmaišykite, pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su…