Kategorija: Sodui ir namams

Briuselio kopūstų salotos

Reikės: 250 g Briuselio kopūstų, 1 salierų šakniagumbis, 250 g krabų lazdelių, 50 g krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Kopūstus 7-10 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje. Supjaustykite. Salierą supjaustykite griežinėliais, kuriuos dar perpjaukite pusiau ir šiek tiek apvirkite. Supjaustykite krabų lazdeles, krapus. Viską gerai Išmaišykite, pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su…

Briuselio kopūstų apkepas

Reikės: 500 g Briuselio kopūstų, 150 g sūrio, 1 stiklinė majonezo, 4 šaukštai džiūvėsių, druskos pagal skonį. Kopūstus pavirkite 10 minučių pasūdytame vandenyje, supjaustykite, sudėkite į kepimo formą. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su majonezu. Mišinį supilkite ant kopūstų. Pabarstykite džiūvėsėliais, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstai su…

Briuselio kopūstai su pievagrybiais

Reikės: 250 g kpūstų, 250 g pievagrybių, 2 kiaušiniai, 30 g žalių krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Atskirai pasūdytame vandenyje išvirkite kopūstus, pievagrybius, kietai išvirkite kiaušinius. Supjaustykite kopūstus, grybus, kiaušinius, krapus. Pasūdę ir užpylę majonezo, viską gerai išmaišykite. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstai su kiaušiniais Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai,……

Valgomų augalų lysvaitė

Raudonoji monarda. Žiedai tinka saldiems patiekalams, salotoms gardinti; lapai tinka arbatai plikyti. Rožė. Žiedai tinka desertams, salotoms gardinti, marinatams ruošti bei tualetiniam vandeniui gaminti. Smulkusis serentis. Lapai ir žiedai tinka žuvies patiekalams, salotoms gardinti. Paprastasis raudonėlis. Lapai ir žiedai tinka žuvies ir daržovių patiekalams, picoms gardinti, kvapniai arbatai paruošti. Kvapusis mairūnas. Lapai ir žiedai tinka…

Terasų apželdinimas

Terasa – tai pakelta nuo žemės, atvira aikštelė su tvirta danga. Dažnai virš jos statomas stogelis, o šonai apjuosiami lentelėmis. Terasos grindys gali būti medinės arba iš kitų medžiagų. Ji kaip ir veranda sujungia namo ir lauko zoną. Pagrindinė jos funkcija – suteikti jaukumo, o vasarą leidžia mėgautis oro gaiva. Be to, ji gali būti…

Liaudies patirtis sako

Jei saulė leidžiasi raudona – stipriai šals. Zyzlės iš ryto pradeda čirpti – naktį lauk šalčio. Varnos karksi prieš pūgą. Langinės girgžda – bus atodrėkis. Griaustinis žiemą – lauk smarkių vėjų. Jei atskridę paukščiai vėl išlekia – geros vasaros nelauk. Ant alksnių daug žirginių – daug bulvių. Jeigu pirmas sužaliuoja beržas – bus sausa vasara,…

Iš kur pas mus atkeliavo abrikosai

Abrikosų kilmės centrai yra trys: Rytų Kinija, Tianšanis ir Kaukazas. Per ilgus amžius iš Armėnijos, Irano ir Arabų šalių abrikosai nukeliavo į Viduržemio jūros kraštus: Šiaurės Afriką, Pietų ir Vakarų Europą. Ten laukiniai abrikosai savaime neaugo, tačiau pradėti auginti daugiau kaip prieš 2 tūkst. metų. Kadangi į Europą jų atveždavo iš Armėnijos, ilgai manyta, kad…