Kategorija: Sodui ir namams

Paprikų ir pomidorų salotos

Reikės: 4 paprikos, 2 svogūnai, 2-3 pomidorai, 200 g majonezo, krapų, petražolių, druskos. Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, išėmę sėklas, užplikykite verdančiu vandeniu, jame 5 minutes palaikykite, po to išgriebkite ir atšaldykite. Atšaldytas paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną – griežinieliais, pomidorus – nedidelėmis skiltelėmis. Majonezą suplakite su krapais bei petražolėmis ir užpilkite ant sumaišytų, pasūdytų…

Paprikų ir cukinijų padažas

Reikės: 2,5 kg cukinijų, 500 g paprikų, 500 g pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g cukraus, 200 ml 9 proc. Acto, 1 šaukštas druskos. Cukinijas ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi, pomidorų padažu, actu, suberkite cukrų, druską ir virkite apie 40 minučių. Sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių:…

Paprikos su kopūstais

Reikės: 500 g paprikų, 1 kg kopūstų, 4 svogūnai, 2 šaukštai druskos. Marinatui: 1,2 l vandens, 250 ml 9 proc. Acto, 300 g cukraus, šaukštas kmynų. Išvalytas paprikas 5 minutes plikykite karštame vandenyje, po to staigiai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – mažais gabalėliais. Daržoves pasūdykite, išmaišykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite…

Morkų salotos

Reikės: 100g morkų, 100 g sūrio, 2-3 skiltelės česnako, 2-3 šaukštai majonezo. Morkas sutarkuokite smulkiai, sūrį – stambiai. Išmaišykite, įdėkite grūsto česnako, užpilkite majonezo ir viską dar kartą išmaišykite. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su morkomis Reikės: 250 g kopūstų, 2 morkos, 50 g svogūnų laiškų,… Kopūstų salotos Reikės: Kopūstų, morkų, 7-8 skiltelės česnako. Marinatui:…

Marinuotos vyšnios

Reikės: 2 l vyšnių su koteliais, 6 kvapnieji pipirai, 6 gvazdikėliai, 4 gabalėliai cinamono žievės. Marinatui: 300 ml vandens, 50 ml 9% acto, 150 g cukraus. I 0,5 l talpos stiklainius dėkite po 2 pipirus, gvazdikėlius ir gabalėlį cinamono žievės. Apgremžkite ir patrumpinkite vyšnių kotelius, uogas sudėkite į stiklainius ir užpilkite išvirtu ir pravėsusiu marinatu.…

Kukurūzai su žaliaisiais žirneliais

Reikės: 75 g virtų kukurūzų, 75 g žirnelių, 150 g pieno, 15 g sviesto, 5 g miltų, 5 g cukraus. Jaunų kukurūzų grūdelius virkite piene, kol suminkštės, po to sudėkite žaliuosius virtus žirnelius, pasūdykite ir pasaldinkite, sutirštinkite miltais, pagardinkite sviestu. Daugiau straipsnių: Kukurūzai su pomidorų padažu Reikės: 140 g virtų kukurūzų grūdelių, 15 g sviesto,…

Kukurūzai su pomidorų padažu

Reikės: 140 g virtų kukurūzų grūdelių, 15 g sviesto, 25 g pomidorų tyrės, 20 g svogūnų, 3 g kvietinių miltų, pipirų, žalumynų. Kukurūzų burbuoles išvirkite ir nuimkite grūdelius. Į pomidorų padažą pašildykite su sviestu, sudėkite pakepintus svogūnus, užberkite kvietiniais miltais, papipirinkite. Į padažą suūberkite kukurūzų grūdelius ir troškinkite 10-15 minučių. Prieš patiekians užbarstykite susmulkintais žalumynais.…