Neskubėkite pienių rauti kaip įkyrių piktžolių. Iš pienių žiedų galima pasidaryti puikaus vyno. Prisirinkite pienių žiedų (tik ne prie kelio), geriausia ankstyvą rytą su rasa, pririnkite kelis kilogramus. Tuomet užpilkite šiltu vandeniu ir palikite rūgti 3-5 paroms. Po to nukoškite, tirščius išmeskite, o gautą skystį pavirinkite, įdėkite razinų, apelsinų ir citrinų žievelių, jei turite kitų džiovintų uogų. Dar pavirinkite ant silpnos ugnies, kad pritrauktų, tuomet supilkite į didelį stiklinį butelį, pagal skonį pridėkite cukraus ir truputi mielių (kad sužadintų rūgimą).
Inde vynas turi stovėti ramiai ir ilgai, kad išrūgtų. Per vasarą jis nusistovės ir nuskaidrės. Tuomet išpilstykite į mažesnius butelius, skaniausias jis bus, jei sulauks vėlyvo rudens (maždaug spalio mėn.).
Kiekvieną kartą jį galite tobulinti, kad išgautumėte labai subtilią aromatų puokštę, jei per daug pridėsite įvairių prieskonių, gali ir pienių kvapas prapulti.