Ko reikia vaisiams ir daržovėms konservuoti?

konservaiVaisius ir daržoves prieš konservavimą būtina švariai nuplauti, nuvalyti, o jei reikia, ir supjaustyti.
Konservuotus produktus ir uogienės laikyti prireiks įvairių dydžių stiklainių, metalinių, stiklinių ar polietileninių dangtelių.
Jei agurkus ir kopūstus rauginsite dideliais kiekiais, jums prireiks ir medinių statinių. Be to, specialių įrenginių jums prireiks iš vyšnių ir slyvų išimti kauliukus ir iš karto į kelias skilteles pjaustančių obuolių.
Jei ruošite sultis, jums prireks ir medinių statinių. Jei ruošite sultis, jums prireks sulčiaspaudės. Įrankio jums prireiks užsukti metalinius dangtelius. Jei konservuojate reguliariai, jums prireiks svarstyklių, smėlio laikrodžio bei termometro.

Uogienes, kompotus ir marinatus ilgą laiką galima laikyti 0-2ºC šilumoje, sausose, tamsiose patalpose (pavyzdžiui, rūsiuose). Atminkite, kad konservų produktų negalima laikyti šviesiose vietose, nes šviesoje laikomuose konservuotuose produktuose pranyksta vitaminai, suprastėja kokybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.