Priešsėjinis dirvos ruošimas daržovėms priklauso nuo sėjamos kultūros (daržovės) rūšies, dirvos mechaninės sudėties, ankstyvesnio jos paruošimo (arimo kokybės), meteorologinių sąlygų ir kt. Agrofizikai teigia, kad kuo mažiau dirvoje drėgmės ir maisto medžiagų, tuo sėklas supantys žemės trupinėliai turi būti mažesni. Tai taip pat svarbi sąlyga.
Daržovių sėjai visos dirvos turi būti gerai išlygintos (lygiu paviršiumi), išpurentos, nesuslėgtos, nepiktžolėtos, paruoštos pagal reikalavimus.
Mūsų dirvos daugiausia ariamos paprastais verstuviniais plūgais, todėl laukuose lieka išmetimo vagos. Jas tikslinga anksti pavasarį užversti lėkštinėmis akėčiomis arba du kartus pravažiuojant plūgu. Gūbriuotus arimus, kur pusiau apverstos velėnos, pirmiausia verta vieną kartą pervažiuoti įstrižai arimo paprastais kultivatoriais su akėčiomis, kurie išlygina dirvą ir ištraukia piktžoles, o prieš sėją atskirai arba kartu su sėjamąja reikėtų antrą kartą įdirbti dirvą 4-6 cm tankiai išdėstytais noragėliais ir trupinamaisiais volais, kultūrą pasėti.
Lengvas ir vidutinio sunkumo purias, lygiai suartas nepiktžolėtas dirvas galima įdirbti su sudvejintomis virbalinėmis akėčiomis, o dar geriau – akėčiomis su spyruokliniais noragėliais arba kultivatoriais su tankiai išdėstytais noragėliais. Visas dirvas galima be priekaištų išdirbti su germinatoriais, kuriuose noragėliai išdėstyti kas 5-7 cm. Jais dirbant, sutrupinami didesni dirvos grumsteliai, dirva išlyginama ir tinkamai suvoluojama. Geriausiai purena kultivatoriai, sudaryti iš 1,2-1,5 cm pločio sekcijų. Smulkioms sėjamoms sėkloms dirvą reikia išpurenti sekliau, stambesnėms sėkloms sėti ir daigams sodinti – giliau. Daržovėms žemę paruošti vertėtų plačiau naudoti universalius kultivatorius.
Mažus daržų sklypelius tenka įdirbti rankiniu būdu, tam naudojant metalinius grėblius ir kitą inventorių.