Nurinkus uogas, braškyną reikia išravėti ir patręšti. Neretai manoma, jog po derliaus braškių lapus būtina nupjauti, kad augalai būtų sveikesni ir gausiau derėtų kitais metais. Iš tikrųjų yra kitaip. Jaunuose, 1-2 m. amžiaus braškynuose lapų verčiau neliesti, nebent jie ligoti. Nupjovus jų lapus uogų derlius nepadidėja, bet sumažėja – visos jėgos išnaudojamos ne žiediniams pumpurams krauti, o lapams auginti, be to, augalai prasčiau žiemoja. Pjaunami tik senų (3-4 m. amžiaus) ir ligotų ar labai piktžolėtų, kenkėjų užpultų braškių lapai, paskui jos profilaktiškai nupurškiamos fungicidais ir insekticidais.
Lapai pjaunami iš karto po derliaus, bet ne vėliau kaip liepos viduryje, maždaug 5 cm virš ragelių.
Braškynai paprastai atnaujinami kas 3-5 metai, bet jeigu braškės auga juodoje plėvelėje, augalus reikia keisti dažniau, nes jie greičiau pasensta. Patiesus plėvelę, pirmaisiais, o kartais ir antraisiais metais braškės dera gausiai, o paskui derlius staiga sumažėja. Tai ženklas, kad reikia sodinti naują braškyną.
Išravėtos ir palaistytos braškės patręšiamos kompleksinėmis mineralinėmis trąšomis su mažai azoto, bet daug fosforo ir kalio.