Išgaukime gražias kiaušinių spalvas namuose bei sode randamomis priemonėmis

Velykos – tai šeimos šventė, kurios metu visi kartu galime praleisti itin linksmą laiką bei įgyti daugybę neišdildomų įspūdžių. Nežinote, kaip tai padaryti rutiniškos šventės metu? Tai labai paprasta, kuomet nusprendžiate pasitelkti fantaziją bei neįprastus arba nekasdieniškus veiksmus. Vienas iš jų galėtų būti “kitoks” kiaušinių dažymas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog ši veikla tiesiog negali būti kažkuo išskirtinė, tačiau tai visiškai ne tiesa. Norėtume pristatyti šešis nematytus dažymo būdus, kuriuos įgyvendinti gali padėti Jūsų namuose bei sode esantys komponentai. Parašysime tik pagrindines medžiagas, tačiau visų dažymų būdu reikia įpilti po šaukštą acto ir vandens.

  1.  Šokoladinės spalvos išgavimas. Norint nudažyti kiaušinius šia spalva galima rinktis vieną iš dviejų būdų. Pirmasis – dažymas tamsaus medžio žieve. Puikiai tinka nuo ąžuolo malkų ar rąstų nuimta žievė. Ji brinkoma, vėliau tame pačiame vandenyje verdama, o tuomet gautame tirpale dažomi kiaušiniai. Antrasis variantas yra dažymas kavos tirščiais. Tačiau jau panaudoti tirščiai dažymui nėra tinkami, nes jie nebeturi dažomosios galios. Kiaušinių dažymui šiuo būdu bus reikalingi keturi valgomieji šaukštai kavos, šaukštas acto bei vanduo.
  2. Įprasta ruda spalva. Šis būdas ypač tinka atliekas rūšiuojantiems bei antrą kartą produktus naudoti mėgstantiems žmonėms. Tai pasiūlymas dažyti arbatos maišeliais. Jei geriate daug arbatos – tai puikus pasirinkimas.
  3. Geltonos spalvos išgavimas – tokia spalva dažnomi balto lukšto kiaušiniai. Būtent todėl, nes gaunamas šviesus atspalvis ir ant rudų lukštų jis tiesiog nesimatytų. Šiai spalvai išgauti reikalingos ramunėlės. Gali būti tiek jūsų sode užaugintos, tiek parduotuvėse įsigytos ramunėlės.
  4. Žali atspalviai. Turbūt esate pastebėję, jog šią spalvą dažniausiai išgauname naudodami sintetinius (cheminius) dažus. Tačiau mes siūlome žalią spalvą išgauti pasinaudojus gamtos ištekliais. Tad galite pasinaudoti špinatais.
  5. Rožinė spalva bei jos atspalviai. Dažniausiai išgaunami šviesūs atspalviai, tad taip pat patariama dažyti baltus kiaušinius. Norint pasiekti šį tikslą į pagalbą galite pasitelkti burokėlių sultis.
  6. Mėlyna spalva. Dažant raudonais kopūstais bei pasitelkiant į pagalbą actą galite išgauti mėlyną arba violetinį atspalvį. Taip pat kaip ir dažant su ramunėlėmis arba burokais, patariama dažyti baltus kiaušinius.

Kiaušinių dažymas yra vienas iš geriausių būdų, kurį pasitelkę galime išlaisvinti pavasarišką nuotaiką. Priklausomai nuo Jūsų norų, charakterio bei norimo rezultato galite pasirinkti skirtingus dažymo būdus ir taip realizuoti savo idėjas. Taip pat, tai nuostabus būdas palavinti tiek savo, tiek vaikų fantaziją.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *