Auginkite savo prieskonius

prieskoniaiDažniausiai valgiams pagardinti vartojame atvežtinius prieskonius, bet juos visada gali pakeisti pačių išauginti augalai. Jų auginimas ir priežiūra labai paprasta, tik reikėtų auginti toliau nuo kelių ir naminiams gyvūnams nepasiekiamose vietose. Vietoj atvežtinio muskato riešuto puikiausiai tiks raudonėlis ar gelsvė, pipirus keiskite kalendra, lauro lapelius, jei neauginate patys, keiskite bazilikais. Gvazdikėlius puikiausiai pakeis citrininė melisa.
Mūsų daržuose užaugintos prieskoninės daržovės turi daug kalcio, fosforo, geležies, magnio, jose gausu organinių rūgščių bei aromatinių medžiagų. Pačių užaugintos salotos, krapai, salierai, rūgštynės, špinatai turi daug B grupės ir kitų vitaminų, askorbo rūgšties, karotino. O petražolę galima vadinti prieskonių karaliene, ji turi daug vitaminų E ir S, kalcio, geležies. Savo lysvėje galima užsiauginti ir jonažolių, mairūno, bazilikų, gelteklių, gelsvių ir kitų prieskonių. Mūsų klimato sąlygomis galima užsiauginti daugybę prieskonių. Jie visada bus švieži, be priedų ir puikiausiai pakeis atvežtinius prieskonius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *