Kategorija: Receptai

Patiekalai iš sodo gėrybių

Vyšnių salotos

Reikės: 1 gūžė salotų, 4 šaukštai vyšnių be kauliukų, 2-3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų, 1 stiklinė natūralaus jogurto, 100 g švelnaus fermentinio sūrio, truputis prieskonių, druskos, cukraus, baltųjų pipirų. Nuplautas salotas suplėšykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į salotinę ir užpilkite jogurtu. Paskaninkite druska, cukrumi ir pipirais. Tada suberkite kubeliais supjaustytą sūrį, vyšnias ir riešutus. Viską sumaišykite.…

Vyšnių pyragėliai

Reikės: 200 g šaldytos sluoksniotos tešlos, 0,5 kg vyšnių be kauliukų, 1,5 stiklinės cukraus, ½ stiklinės vandens, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas citrinų sulčių, plaktos grietinėlės su cukrumi papuošimui. Vyšnias užpilkite cukrumi, palaikykite, kol atsiras sulčių, kaitinkite maišydami apie 5 minutes, supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės, įpilkite citrinų sulčių. Sluoksniotą…

Vyšnių kompotas

Reikės: 3 kg vyšnių, 700 g cukraus, 2 l vandens. Nuplautas vyšnias suberkite į stiklainius. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite jį ant vyšnių. Kaitinkite 1 l talpos stiklainius 85ºC temperatūroje 25 minutes. Sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių: Marinuotos vyšnios Reikės: 2 l vyšnių su koteliais, 6 kvapnieji pipirai, 6… Paprikos su kopūstais Reikės:…

Vyšnių desertas

Reikės: 400 g riebios varškės, 1 l vyšnių, 1 stiklinė cukraus, 0,5 l grietinės, 4-5 šaukštai želatinos, 400 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, vyšnių, žalių mėtų lapelių. Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kauliukus ir sumalkite mėsmale. Varškę pertrinkite per tinkelį. Grietinę sumaišykite su cukrumi, varške ir vyšniomis. Įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Masę sukrėskite į žiedo formą…

Vyšnios meduje

Reikės: 1 kg vyšnių be kauliukų, 500 g medaus. Išėmę kauliukus vyšnias sudėkite į paruoštus stiklainius ir užpilkite truputį pašildytu suskistėjusiu medumi. Kaitinkite 90ºC temperatūroje apie 20 minučių. Tuoj pat sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių: Trintos vyšnios su cukrumi Reikės: 3 kg vyšnių be kauliukų. Sirupui: 2 l vandens,… Marinuotos vyšnios Reikės: 2 l vyšnių su…

Troškintos paprikos

Išsobkite 4 raudonąsias paprikas. 200 g faršo išmaišykite su sauja nevirtų ryžių, šlaku pomidorų padažo, keliais šaukštais vandens ir prieskoniais. Prikimškite paprikas. Sudėje į puodą, užvožkite kepurėles. Daugiau nei iki pusės užpilkite konservuotomis pomidorų sultimis ir ant mažos ugnies troškinkite apie valandą. Daugiau straipsnių: Įdarytos paprikos Reikės: 6 raudonos paprikos, 250 g jautienos, 250 g…

Trintos vyšnios su cukrumi

Reikės: 3 kg vyšnių be kauliukų. Sirupui: 2 l vandens, 1,5 kg cukraus. Išėme kauliukus vyšnias pertrinkite per tinklelį. Išvirkite sirupą ir jį supilkite į sutrintas vyšnias. Šią masę pilkite į 1 l stiklainius ir pridengę dangteliais kaitinkite apie 40 minučių. Iš karto sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių: Vyšnios meduje Reikės: 1 kg vyšnių be kauliukų,…