Category: Receptai

Patiekalai iš sodo gėrybių

Salotos su kukurūzais, grybais ir agurkais

Reikės: 2-3 skardinės kukurūzų, 2-3 stikainiai marinuotų arba raugintų grybų, 400-600 g marinuotų agurkų, 1 svogūnas, majonezo, druskos, grietinės. Kukurūzus nusunkite. Marinuotus ar raugintus grybus, agurkus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, užpilkite majonezo ir grietinės. Pasūdykite. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su morkomis Reikės: 250 g kopūstų, 2 morkos, 50 g svogūnų laiškų,… Kopūstų…

Salotos iš obuolių ir raugintų kopūstų

Reikės: 1 obuolis, 300 g raugintų kopūstų, 50 g vištienos, 25 g graikiškų riešutų, grietinės. Obuoli nuvalyti nuo žievės, išpjauti vidurį su sėklom, ir supjaustyti kubeliais. Vištiena supjaustyti ir sumaišyti su uoboliais ir kopūstais. Pridėti riešutų. Patiekalą paduoti su grietinę. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su morkomis Reikės: 250 g kopūstų, 2 morkos, 50 g…

Salotos iš obuoliu ir kefyro

Reikės: 2 žali uoboliai, puse stiklinės kefyro, 1/10 šaukštas medaus, 50 g graikiškų riešutų. Išplakti kefyra su medumi iki tol kol pasirodys putos. Į gauta masę idėti nuvalytus ir supjaustytus uobolius. Iš virsaus papilti riešutais. Daugiau straipsnių: Salotos iš obuolių ir raugintų kopūstų Reikės: 1 obuolis, 300 g raugintų kopūstų, 50 g vištienos,… Kopūstų ir…

Ryžių apkepas su vyšniomis

Reikės: 400 g ryžių, 250 g cukraus, 75 g sviesto, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinės, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 200 g šviežių vyšnių be kauliukų, 6-7 šaukštai maltų džiuvėsių. Ryžius išvirkite. Į juos įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite pusę cukraus, įdėkite grietinę ir vanilinį cukrų. Viską labai gerai išmaišykite. Vyšnias sumaišykite su likusiu cukrumi.…

Raugintų agurku padažas

Reikės: 1 raugintas agurkas, 1 šaukštas pomidorų tyrės, svogūnų padažo, marinuotas ankštinis pipiras, garstyčios arba krienai. Pomidorų tirė troškinam kartu su svogūnais. Patroškinus sudedam smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagardinti garstyčiomis arba krienais. Daugiau straipsnių: Paprikų ir cukinijų padažas Reikės: 2,5 kg cukinijų, 500 g paprikų, 500 g pomidorų… Cukinijų padažas Reikės: 2…

Pupelių ir kukurūzų troškinys

Reikės: 100 g smulkiai supjaustyto kumpio, 1 svogūnas, 2 skardinės konservuotų pupelių, 600 ml vandens, 500 g konservuotų kukurūzų, 150 nl grietinėlės. Keptuvėje pakepinkite kumpį su svogūnais. Suberkite konservuotas pupeles, įpilkite 600 ml vandens. Užvirkite ir 10 minučių virkite ant silpnos ugnies. Suberkite skardinę kukurūzų, įpilkite grietinėlės ir troškinkite dar 5 minutes. Daugiau straipsnių: Paprikų,…

Pipirai, įdaryti sūriu ir česnakais

Reikės: 2 dideli saldieji pipirai, 200 g sūrio, česnako, 100 g minkšto sviesto, juodųjų pipirų. Sviestą gerai išmaišykite su tarkuotu sūriu, pipirais ir smulkiai pjaustytu česnaku. Pipirus nuplaukite, neperpjovę išimkite sėklas. Mišiniu įdarykite pipirus. Pastatykite 2 valandoms į šaldytuvą. Prieš valgydami, supjaustykite griežinėliais. Daugiau straipsnių: Bulvių gabalėliai su česnakais Reikės: 1 šaukštelis trintų česnakų, 2…