Category: Receptai

Patiekalai iš sodo gėrybių

Briuselio kopūstų salotos

Reikės: 250 g Briuselio kopūstų, 1 salierų šakniagumbis, 250 g krabų lazdelių, 50 g krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Kopūstus 7-10 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje. Supjaustykite. Salierą supjaustykite griežinėliais, kuriuos dar perpjaukite pusiau ir šiek tiek apvirkite. Supjaustykite krabų lazdeles, krapus. Viską gerai Išmaišykite, pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų salotos su…

Briuselio kopūstų apkepas

Reikės: 500 g Briuselio kopūstų, 150 g sūrio, 1 stiklinė majonezo, 4 šaukštai džiūvėsių, druskos pagal skonį. Kopūstus pavirkite 10 minučių pasūdytame vandenyje, supjaustykite, sudėkite į kepimo formą. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su majonezu. Mišinį supilkite ant kopūstų. Pabarstykite džiūvėsėliais, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstai su…

Briuselio kopūstai su pievagrybiais

Reikės: 250 g kpūstų, 250 g pievagrybių, 2 kiaušiniai, 30 g žalių krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Atskirai pasūdytame vandenyje išvirkite kopūstus, pievagrybius, kietai išvirkite kiaušinius. Supjaustykite kopūstus, grybus, kiaušinius, krapus. Pasūdę ir užpylę majonezo, viską gerai išmaišykite. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstai su kiaušiniais Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai,……

Briuselio kopūstai su kiaušiniais

Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai, ½ stiklinės grietinėlės, druskos pagal skonį. Kopūstus išvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle. Kopūstus sudėkite į kepimo formą. Pasūdykite, užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį, viršų pabarstykite sūrių ir kepkite orkaitėje. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų apkepas Reikės: 500 g Briuselio…

Baklažanai su česnaku

Reikės: 500 g baklažanų, 5-6 skiltelės česnako, 4-5 pomidorai, augalinio aliejaus, majonezo, druskos, cukraus, baziliko pagal skonį. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir leiskite pastovėti 1 valandą, kol išsiskirs sultys. Po to griežinėlius nuplaukyte ir apkepkite stipriai įkaitintame aliejuje. Baklažanus sudėkite ant skardos, užbarstykite sutrintu su druska ir baziliku česnaku ir ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus…