Vyšnių šaltsriubė

stalo-irankiaiReikės:

350 ml raudonojo desertinio vyno,
300 g vyšnių,
100 g cukraus pudros,
200 ml raudonųjų serbentų sulčių,
tarkuotos apelsino žievelės,
gvazdikėlių,
cinamono.

Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinkite su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu apelsino žievelės. Į gautą tyrę supilkite vyną ir raudonųjų serbentų sultis. Viską išmaišykite ir gerai atšaldykite. Išpilstykite dubenėlius ir papuoškite apelsino žievele bei cukruotomis vyšniomis. Šaltibarščiai valgomi su biskvitu ar sausainiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *