Kategorija: Sodui ir namams

Sendintas sodo stilius – netradicinio skonio žmonėms?

           Sodo pasendinimas skamba gana keistai, juk labiau esame pripratę prie sąvokos sodo atnaujinimas. Tačiau, kai daugelis senovės liekanas išvysta jau tik muziejuje, o ne savo namų palėpėje ar gyvenamajame kambaryje, kai gruboki kaimiški daiktai nebetenka skurdumo asociacijos, o puošnumas praranda kokybiško gyvenimo reikšmę, atsiranda praeities kasdienybės ilgesys. Ji netgi tampa naujausia mados tendencija, gero…

Augalų laistymas

Vandentiekio vanduo yra per brangus ir nelabai tinkamas augalams laistyti. Ką gi daryti sodininkams, gėlininkams ir daržininkams? Kuo skiriasi laistymas ir purškimas Sausringu laikotarpiu augalus laistyti būtina, tačiau ne visi mokame teisingai tai daryti. Dažniausiai laistymą painiojame su purškimu, o tai – du skirtingi dalykai. Laistomas augalas gauna drėgmės ir maisto medžiagų, kurias šaknys pasisavina…

Alpinariumo įrengimas – pasidaryk pats

Alpinariumas prabunda pavasarį, jis tarsi gyvas alsuoja gamtos ritmu. Išradingai įrengtas gėlynas padarys jūsų kiemą nepakartojamą, įvairiaspalviai jo žiedai džiugins nuo ankstyvo pavasario per visą vasarą. Rudenį alpinariumo spalvos slopsta – artėja metas kaupti jėgas naujam pakilimui. Alpinariumas kieme. Ar pavyks įrengti gražų alpinariumą, priklausys nuo to, kokią vietą jam parinksite. Jeigu kieme yra natūralus…

Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais ir medumi

Reikės: 1 kg vyšnių be kauliukų, 1 kg medaus, 1 stiklinė graikinių riešutų branduolėlių, 1 stiklinė vandens. Pakaitinkite vandenį ir medų. Suberkite vyšnias ir virkite ant nedidelės ugnies kol uogos nugrims į dugną. Baigdami virti suberkite riešutus. Uogienę išpilstykite į stiklainius ir uždarykite. Daugiau straipsnių: Vyšnių uogienė Reikės: 2 kg vyšnių, 2,5 kg cukraus. Išėme…

Vyšnių uogienė

Reikės: 2 kg vyšnių, 2,5 kg cukraus. Išėme kauliukus vyšnias apibarstykite cukrumi ir palaikykite 4-6 valandas. Tada uogas užvirinkite ir nukėlę nuo ugnies palikite 4 valandoms. Taip kartokite 4 kartus. Virdami paskutinį kartą nugraibykite putas. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių: Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais ir medumi Reikės: 1 kg…

Vyšnių sriuba su virtinukais

Reikės: 0,5 l vyšnių, 1 l vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, truputis druskos. Iš pusės vyšnių išimkite kauliukus. Likusias vyšnias ir kauliukus sumaigykite, sumaišykite su cukrumi, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 10 minučių. Iš miltų, kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruoškite tešlą, ją iškočiokite ir išspauskite rutuliukus. Į Virtinukų vidų…

Vyšnių šaltsriubė

Reikės: 350 ml raudonojo desertinio vyno, 300 g vyšnių, 100 g cukraus pudros, 200 ml raudonųjų serbentų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, gvazdikėlių, cinamono. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinkite su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu apelsino žievelės. Į gautą tyrę supilkite vyną ir raudonųjų serbentų sultis. Viską išmaišykite ir gerai atšaldykite. Išpilstykite…