Salotinės cikorijos

cikorijosJų galima lengvai užsiauginti net sausio, vasario ir kovo mėnesiais ir papildyti šviežių daržovių kiekį tuo metu, kai jų ypač trūksta. Cikorijų gūželėse yra kalio, kalcio, magnio, natrio, kurių mažai tėra grūdų ir mėsos produktuose. Gūželėse, nors ir nedaug, bet yra ir vitaminų. Jos pasižymi specifiniu karčiu skoniu, kuris teigiamai veikia virškinimą ir kraujo apykaitą. Valgiui salotinės cikorijos nuplaunamos, pašalinamos šerdelės, nes jos karčios. Susmulkintos cikorijos tuoj pat apšlakstomos citrinos sultimis arba kita rūgštimi parūgštintu vandeniu.

2-3 cikorijų gūželės, 2 rūgštūs obuoliai arba 100 g žaliųjų žirnelių, raugintas ar marinuotas agurkas. Cikorijų lapai stambiai supjaustomi, apšlakstomi rūgštimi ir sumaišomi su kitais priedais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *