Reikės: 250 g kpūstų, 250 g pievagrybių, 2 kiaušiniai, 30 g žalių krapų, majonezo padažui, druskos pagal skonį. Atskirai pasūdytame vandenyje išvirkite kopūstus, pievagrybius, kietai išvirkite kiaušinius. Supjaustykite kopūstus, grybus, kiaušinius, krapus. Pasūdę ir užpylę majonezo, viską gerai išmaišykite. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstai su kiaušiniais Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai,……
Kategorija: Sodui ir namams
Gėlės, Sodui ir namams
Valgomų augalų lysvaitė

Raudonoji monarda. Žiedai tinka saldiems patiekalams, salotoms gardinti; lapai tinka arbatai plikyti. Rožė. Žiedai tinka desertams, salotoms gardinti, marinatams ruošti bei tualetiniam vandeniui gaminti. Smulkusis serentis. Lapai ir žiedai tinka žuvies patiekalams, salotoms gardinti. Paprastasis raudonėlis. Lapai ir žiedai tinka žuvies ir daržovių patiekalams, picoms gardinti, kvapniai arbatai paruošti. Kvapusis mairūnas. Lapai ir žiedai tinka…
Naudinga žinoti, Patarimai, Sodui ir namams
Terasų apželdinimas

Terasa – tai pakelta nuo žemės, atvira aikštelė su tvirta danga. Dažnai virš jos statomas stogelis, o šonai apjuosiami lentelėmis. Terasos grindys gali būti medinės arba iš kitų medžiagų. Ji kaip ir veranda sujungia namo ir lauko zoną. Pagrindinė jos funkcija – suteikti jaukumo, o vasarą leidžia mėgautis oro gaiva. Be to, ji gali būti…
Faktai ir istorijos
Liaudies patirtis sako

Jei saulė leidžiasi raudona – stipriai šals. Zyzlės iš ryto pradeda čirpti – naktį lauk šalčio. Varnos karksi prieš pūgą. Langinės girgžda – bus atodrėkis. Griaustinis žiemą – lauk smarkių vėjų. Jei atskridę paukščiai vėl išlekia – geros vasaros nelauk. Ant alksnių daug žirginių – daug bulvių. Jeigu pirmas sužaliuoja beržas – bus sausa vasara,…
Faktai ir istorijos
Iš kur pas mus atkeliavo abrikosai

Abrikosų kilmės centrai yra trys: Rytų Kinija, Tianšanis ir Kaukazas. Per ilgus amžius iš Armėnijos, Irano ir Arabų šalių abrikosai nukeliavo į Viduržemio jūros kraštus: Šiaurės Afriką, Pietų ir Vakarų Europą. Ten laukiniai abrikosai savaime neaugo, tačiau pradėti auginti daugiau kaip prieš 2 tūkst. metų. Kadangi į Europą jų atveždavo iš Armėnijos, ilgai manyta, kad…
Receptai
Briuselio kopūstai su kiaušiniais
Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai, ½ stiklinės grietinėlės, druskos pagal skonį. Kopūstus išvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle. Kopūstus sudėkite į kepimo formą. Pasūdykite, užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį, viršų pabarstykite sūrių ir kepkite orkaitėje. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų apkepas Reikės: 500 g Briuselio…
Receptai
Baklažanai su česnaku

Reikės: 500 g baklažanų, 5-6 skiltelės česnako, 4-5 pomidorai, augalinio aliejaus, majonezo, druskos, cukraus, baziliko pagal skonį. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir leiskite pastovėti 1 valandą, kol išsiskirs sultys. Po to griežinėlius nuplaukyte ir apkepkite stipriai įkaitintame aliejuje. Baklažanus sudėkite ant skardos, užbarstykite sutrintu su druska ir baziliku česnaku ir ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus…