Kategorija: Sodui ir namams

Iš kur pas mus atkeliavo abrikosai

Abrikosų kilmės centrai yra trys: Rytų Kinija, Tianšanis ir Kaukazas. Per ilgus amžius iš Armėnijos, Irano ir Arabų šalių abrikosai nukeliavo į Viduržemio jūros kraštus: Šiaurės Afriką, Pietų ir Vakarų Europą. Ten laukiniai abrikosai savaime neaugo, tačiau pradėti auginti daugiau kaip prieš 2 tūkst. metų. Kadangi į Europą jų atveždavo iš Armėnijos, ilgai manyta, kad…

Briuselio kopūstai su kiaušiniais

Reikės: 250 g kopūstų, 25 g kietojo sūrio, 2 kiaušiniai, ½ stiklinės grietinėlės, druskos pagal skonį. Kopūstus išvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle. Kopūstus sudėkite į kepimo formą. Pasūdykite, užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį, viršų pabarstykite sūrių ir kepkite orkaitėje. Daugiau straipsnių: Briuselio kopūstų apkepas Reikės: 500 g Briuselio…

Baklažanai su česnaku

Reikės: 500 g baklažanų, 5-6 skiltelės česnako, 4-5 pomidorai, augalinio aliejaus, majonezo, druskos, cukraus, baziliko pagal skonį. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir leiskite pastovėti 1 valandą, kol išsiskirs sultys. Po to griežinėlius nuplaukyte ir apkepkite stipriai įkaitintame aliejuje. Baklažanus sudėkite ant skardos, užbarstykite sutrintu su druska ir baziliku česnaku ir ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus…

Druska ir jos nauda

Įžymusis XIII amžiaus italų keliautojas Markas Polas pasakojo, kaip Kinijoje būdavo gaminami pinigai iš druskos. Tam tikslui,- rašė jis,- tirpalas buvo verdamas nedideliuose dubenėliuose. Po valandos druska įgauna tešlos pavidalą. Iš jos daromi paplotėliai. Paskui ant jų įspaudžiamas imperatoriaus štampas, kad paplotėliai būtų panašūs į tikras metalines monetas. Tada paplotėliai kepami ant įkaitintų čerpių. Druska…