Category: Daržovės

Straipsniai apie daržves, daržovių sodinimas

Jei auginsite ankstyvuosius pomidorus

Norėdami ankstyvo pomidorų derliaus – jų sėklas daiginkite jau mėnesio pradžioje. Atrinktas pomidorų sėklas suberkite į marlės maišelį ir 15 minučių pamirkykite kalio permanganato tirpale. Išmirkytas sėklas kruopščiai praplaukite švariu vėsiu vandeniu. Pomidorų sėklas sėkite ne giliau kaip pusės centimetro gylyje ir užberkite plonu žemės sluoksniu, paliekite. Dirvožemio spausti nereikia. Pasėję pastatykite šviesioje ir šiltoje…

Apie salotas

Salotos kaip daržovė atėjo į tarptautinę virtuvę iš Italijos, o tiksliau – iš senovės Romos, kurioje salotos buvo vienintelis patiekalas, kurį sudarė daržinė trūkažolė (endivija), petražolės ir svogūnai, paskaninti medumi, pipirais, druska ir actu. Taigi salotos buvo žinomos dar prieš 2500 metų. Tačiau tik XVI a. Pabaigoje – XVII a. pradžioje salotos peržengė Apeninų pusiasalio…

Juodųjų ridikų sodinimas

Šių ridikų tėvynė yra Egiptas ir Kinija. Pagal vegetacijos periodą jie skirstomi į ankstyvuosius, vasarinius ir vėlyvuosius. Pastarieji sėjami birželio viduryje ir pabaigoje. Užauga per 85-100 dienų, nebijo pirmųjų šalnų. Ridikai gerai auga giliai įdirbtoje priemolio dirvoje, sukultūrintame durpyne. Dirva turi būti puri ir ne per sausa. Sėklas reikia įterpti vos 2 cm gyliu, sudygusias…

Valgomasis salieras (Apium graveolens)

Valgomojo saliero laukinės formos yra kilusios iš Viduržemio pajūrio kraštų ir dabar aptinkamos visose Europos pakrantėse. Tuo tarpu tarp kultūrinių formų yra gausybė šakniavaisinių, lapkotinių ir lapinių veislių. Ši daug vitaminų ir prieskonių turinti darživė graikų ir romėnų virtuvėje bei liaudies medicinoje buvo žinoma nuo seno. Lapinis salieras, kaip ir lapkotinis salieras, nesudaro šakniavaisių, o…