Vyšnių desertas

stalo-irankiaiReikės:

400 g riebios varškės,
1 l vyšnių,
1 stiklinė cukraus,
0,5 l grietinės,
4-5 šaukštai želatinos,
400 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
vyšnių,
žalių mėtų lapelių.

Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kauliukus ir sumalkite mėsmale. Varškę pertrinkite per tinkelį. Grietinę sumaišykite su cukrumi, varške ir vyšniomis. Įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Masę sukrėskite į žiedo formą ir palikite 1 valandai šaltai. Tuomet kelioms sekundėmis pamerkite į karštą vandenį ir iškrėskite ant lėkštės. Papuoškite plakta pasaldinta grietinėle, vyšniomis ur mėtų lapeliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *