Valgykime daugiau augalinio maisto

lekstePraėjusio šimtmečio pabaigoje išmokta labai smulkiai sumalti grūdus, atskiriant grūdų luobeles. Atrodė, kad tai didelis laimėjimas žmonių mityboje, tačiau vėliau paaiškėjo, kad dėl balastinių medžiagų stygiaus užkietėja viduriai, sutrinka virškinimas. Žinoma, pirmiausia reikia daugiau valgyti augalinio maisto produktų, bet rupiai sumalti grūdai su taip vadinamomis sėlenomis taip pat labai reikalingi. Labiausiai tam tinka kvietinės sėlenos, kurių 23 g turi apie 10 g augalinės ląstelienos.
Kvietinės sėlenos – nekaloringas produktas, jame daug B grupės vitaminų, magnio, druskų ir kt. Skysčiuose jos išbrinksta, todėl skatina žarnų judesius, teigiamai veikia riebalų apykaitą, todėl lėtėja aterosklerozės procesas, rečiau susidaro cholesteriniai tulžies akmenys. Jas galima vartoti natūralias arba kaip priedą prie maisto. Pradžioje kelias dienas po 1 arbatinį šaukštelį 2-3 kartus per dieną, o vėliaus – po 1 valgomąjį šaukštą užgeriant vandeniu ar kitais skysčiais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *