Kategorija: Receptai

Uogienė ar šaldytos uogos – kas geriau?

Norite žiemą mėgautis vasaros uogų skoniu, išsaugant jose esančius vitaminus? Sutiksite, kad yra daug naudingesnių būdų tai padaryti nei uogienės. Šaldymui netinka labai prinokusios uogos, nes jos jau per minkštos ir gali sutižti. Kuo šviežesnė uoga, tuo geriau. Šaldymui tinkamiausia temperatūra -18 -23 laipsnių. Iki kito sezono (8-12 mėnesių) šaldytuve galima laikyti uogas ir daržoves, kurios užšaldytos žemesnėje nei -18 […]

» Skaityti daugiau

Spanguolės – pačios skaniausios uogos

Sodas – tai vieta, kur žmogus gali atskleisti savo kūribiškumą ir originalumą. Žinoma, šiuolaikinė visuomenė daro tokį didžiulį poveikį, kad būti išradingu atrodo beveik neįmanoma, nes visur, kur pažvelgsime, jau bus panaudotos naujos ar genialios idėjos. Tad aptarkime vieną iš būdų, kuris padėtų išsiskirti bent iš šalia esančiųjų kaimynų. Dažniausiai žemės sklypeliuose žmonės augina tokius augalus, kuriems nereikia daug priežiūros […]

» Skaityti daugiau

Baklažanų pingvinukai bei arbūzinis povas

Didžiojoje Britanijoje praėjusiais metais buvo atlikta apklausa, kuomet žmonės buvo klausiami, kuri asmens savybė jiems atrodo pati geriausia. Kadangi pasaulis kuo toliau, tuo labiau nebevertina tokių vertybių abstrakčių vertybių kaip gėris, vieną iš aukščiausiųjų vietų užėmė originalumas. Tad aptarkime, kokiais būdais šiuolaikinis žmogus gali išsiskirti. Pati pirma mintis, kuri ateina į galvą, būtų kitokia išvaizda. Be abejo galite imtis ir […]

» Skaityti daugiau

Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais ir medumi

Reikės: 1 kg vyšnių be kauliukų, 1 kg medaus, 1 stiklinė graikinių riešutų branduolėlių, 1 stiklinė vandens. Pakaitinkite vandenį ir medų. Suberkite vyšnias ir virkite ant nedidelės ugnies kol uogos nugrims į dugną. Baigdami virti suberkite riešutus. Uogienę išpilstykite į stiklainius ir uždarykite. Daugiau straipsnių: Vyšnių uogienė Reikės: 2 kg vyšnių, 2,5 kg cukraus. Išėme kauliukus vyšnias… Vyšnių kompotas Reikės: […]

» Skaityti daugiau

Vyšnių uogienė

Reikės: 2 kg vyšnių, 2,5 kg cukraus. Išėme kauliukus vyšnias apibarstykite cukrumi ir palaikykite 4-6 valandas. Tada uogas užvirinkite ir nukėlę nuo ugnies palikite 4 valandoms. Taip kartokite 4 kartus. Virdami paskutinį kartą nugraibykite putas. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Daugiau straipsnių: Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais ir medumi Reikės: 1 kg vyšnių be kauliukų, 1 kg […]

» Skaityti daugiau

Vyšnių sriuba su virtinukais

Reikės: 0,5 l vyšnių, 1 l vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, truputis druskos. Iš pusės vyšnių išimkite kauliukus. Likusias vyšnias ir kauliukus sumaigykite, sumaišykite su cukrumi, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 10 minučių. Iš miltų, kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruoškite tešlą, ją iškočiokite ir išspauskite rutuliukus. Į Virtinukų vidų dėkite po vyšnią, užspauskite virtinukų […]

» Skaityti daugiau

Vyšnių šaltsriubė

Reikės: 350 ml raudonojo desertinio vyno, 300 g vyšnių, 100 g cukraus pudros, 200 ml raudonųjų serbentų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, gvazdikėlių, cinamono. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinkite su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu apelsino žievelės. Į gautą tyrę supilkite vyną ir raudonųjų serbentų sultis. Viską išmaišykite ir gerai atšaldykite. Išpilstykite dubenėlius ir papuoškite apelsino žievele […]

» Skaityti daugiau
1 2 3 7